Info vedr. Korevlerne:

Kommunen har nu indhegnet omkring åens udløb til beskyttelse af røret.


 

Korevlerne får samlet græsningsfold

Odsherred Kommune etablerer en ny passage for dyrene mellem ”Nordfolden” og ”Sydfolden” på Korevlerne ved Sejerø Bugt for at etablere én samlet græsningsfold.
Passagen etableres af hensyn til dyrenes muligheder for at vandre frit og for at optimere naturplejen i området.

Hvis du skal sætte en båd i vandet ved siden af broen, skal du fremover bruge en nøgle for at åbne lågerne. Nøglen kan du få ved at henvende dig til Odsherred Kommunes Naturteam på natur@odsherred.dk.

 

Hvis du skal bruge broen ved Ellinge Strandvej, skal du fremover gå igennem folden på en strækning på cirka fem meter mellem de to klaplåger, som opsættes mellem parkeringspladsen og broen.

Kommunen har fået en ny dyreholder og har reduceret antallet af dyr (køer) i området markant. Det lave græsningstryk skal sikre mange blomster og stor variation i området. Samtidig vil den beskedne sommergræsning sikre, at der er mad til dyrene året rundt.
Arbejdet med etablering af de nye låger ventes igangsat mandag den 18. juni 2018 og vil vare et par dage.

Naturen skal beskyttes

Korevlerne er en lagune midt imellem to sandrevler. Det er et område, der i lang tid lå under vand, indtil det voksede frem i begyndelsen af 1900-tallet efter en voldsom storm. Området er derfor omtrent 100 år gammelt og rummer vilde dyr, sjældne planter og en natur, som både består af sandklitter, kystlaguner, klitheder samt strandeng og -sump.

 

Korevlerne er en del af et internationalt naturbeskyttelsesområde, et såkaldt Natura 2000 område. Naturplejeprojektet og hegningen blev finansieret delvist gennem et EU LIFE projekt. LIFE er et EU program, hvis formål er at bevare naturtyper, vilde dyr og planter af betydning for EU.

Afgræsning i værdifulde naturområder som fx Korevlerne støttes med statslige midler delvist finansieret af EU til drift. Kommunen har sammen med den ny dyreholder skiftet til en støtteordning, der kaldes for ”fast lavt græsningstryk”. Ordningen forudsætter at Landbrugsstyrelsen kan kontrollere, at dyrene har uhindret adgang til hele det græssede område i perioden fra 1. juni til 31. august. Ordningen ”fast lavt græsningstryk” er efter kommunens vurdering mere velegnet i områder med helårsgræsning, frem for den ordning, der tidligere blev brugt på Korevlerne, hvor arealerne skal fremstå afgræsset pr. 15. september. Problemet med denne ordning, er at ”madpakken”, der skal holde hele vinteren, så i store træk vil være spist. Med kvægets afgræsning holdes høje urter, tagrør mv. nede, så de små og lyskrævende arter trives. På denne måde er gallowaykvæget med til at genskabe og bevare den oprindelige og værdifulde natur på Korevlerne.

 

Vi ser frem til at passagen bliver en del af området og vil naturligvis svare på de spørgsmål du måtte have.

Nyhedsbrev 3 fra 2013

Nyhedsbrev 2 fra 2013

Botanisk overvågning ....